Corona update over de Eredienst

donderdag 27 januari 2022

Beste gemeenteleden,

Naar aanleiding van de persconferentie dinsdag 25 januari zijn we verheugd dat we weer met meer mensen samen mogen komen. De kerkenraad heeft besloten het aantal reserveringen vast te stellen overeenkomstig de anderhalve meter regeling. Dit zal in de praktijk ca. 150 in de Rehoboth en 50 in de Kinderdijk zijn. Aantallen kunnen afhankelijk van de gezinsgrootte nog iets wijzigen. Dit wordt de komende weken geëvalueerd en zo nodig, zonder verdere berichtgeving, bijgesteld.

De overheid neemt bewust een risico door, ondanks hoge besmettingen, versoepelingen door te voeren. Deze versoepelingen zijn alleen mogelijk als we ons goed aan de andere basisregels houden. Laten we, zoals we altijd gedaan hebben, de basisregels respecteren.

Helaas is er geen versoepeling in het aantal mensen dat u thuis mag ontvangen, dat blijft 4. Voor Bijbelkringen is dit teleurstellend. Het betekent dat in veel gevallen thuis samenkomen nog niet kan. Zoals ook de vorige keer is aangegeven kan dit wel met een beetje creativiteit, bijvoorbeeld door de Bijbelkring te splitsen. Maar u kunt ook zoeken naar een grotere ruimte (kerkzaal of andere ruimte) mits deze beschikbaar is. Houd daarbij rekening met de maximale aantallen per zaal.

Rehoboth Kinderdijk
Consistorie: 7 Kleine consistorie: 2
Podiumzaal: 11 Grote consistorie: 6
Achterzaal: 21 Elzenhonk: 12
Kerkzaal: 175 Kerkzaal: 50

Laten we hopen dat deze versoepelingen uitmonden in het volledig opengaan van de kerk. Tot het zo ver is mogen we met een wat groter maar toch nog beperkt aantal samenkomen om naar Gods Woord te luisteren en Hem de lof te brengen.

Met hartelijke groet,

De kerkenraad