Dorcas Voedselactie: Geef voor Oost-Europa

vrijdag 28 oktober 2022

Broeders en zusters,

Anders dan andere jaren zullen er dit jaar geen Bijbelpakketten worden verzonden via de stichting Friedensstimme. Dat heeft te maken met de behoorlijk stijgende verzendkosten en met de oorlog in Oekraïne, waardoor er een hele grote kans bestaat dat de verzonden pakketten niet aan zullen komen. We zullen dit najaar wel zoals we gewend zijn, een collecte houden voor de stichting Friedensstimme.

Om onze broeders en zusters in Oost-Europa wel financieel te ondersteunen, leek het ons als diaconie een mooi idee om dit via stichting Dorcas te doen, die in de week van dankdag een voedselactie organiseren.

Dorcas Voedselactie: geef voor Oost-Europa

Dorcas komt in actie voor Oost-Europa. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. Deze koude maanden moeten de meest kwetsbare mensen kiezen: hout voor de kachel of een maaltijd? Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.

Nieuwe zin in het leven
Bijvoorbeeld in Roemenië krijgen ouderen weer zin in het leven als ze iets kunnen betekenen in hun buurt. Wij helpen hen bij het zoeken naar iets wat bij ze past. Zo vertellen sommigen verhalen van vroeger aan kinderen op school. Anderen pakken een oude hobby zoals schilderen weer op of helpen koken in het buurtcentrum. Naast ouderen staan we klaar voor gezinnen waarbij er geen inkomsten zijn door werkloosheid. We zorgen voor trainingen en nieuw werk. Zo groeien de inkomsten en zijn voedselpakketten uiteindelijk niet meer nodig.

Doet u ook mee ? Dat kunt u doen door ruimhartig te geven aan de collecte die we a.s. zondag hopen te houden en die dus voor deze voedselactie van Dorcas bestemd zal zijn. Of door een gift over te maken via het rekeningnummer van de diaconie NL19 SNSB 0978 0270 51 o.v.v. Dorcas voedselactie.

Ga voor nog meer informatie over deze actie naar: www.dorcasvoedselactie.nl