Diaconaal Jongerenproject

maandag 11 december 2023

Ik wil graag wat vertellen over de reis naar Malawi met het Diaconaal Jongerenproject. We zijn tweeënhalve week in Malawi geweest om mee te bouwen aan het project ROOTS. Dit is een relatief nieuw project van Paul en Thea Mawaya. Zij willen een retraitecentrum bouwen voor de toerusting van predikanten en zendingswerkers. Wij hebben meegebouwd aan twee gastenverblijven. De planning is dat er nog tien gastverblijven worden gebouwd en een gebouw waar lessen kunnen worden gegeven. Het is nog niet helemaal zeker of het zo gaat lopen, maar, zoals Paul het zegt: ‘it’s in Gods hands, He will provide’. Met het bouwen hebben we de lokale bouwers kunnen helpen door te zagen, te metselen en te timmeren en vooral door het sjouwen van heel veel stenen, mortel en cement.
Verder heeft een deel van de groep kinderwerk georganiseerd. Vier middagen hebben we met kinderen uit de kerk en hun vriendjes en vriendinnetjes gezongen, geluisterd naar een Bijbelverhaal, geknutseld en gespeeld. De kinderen hebben ervan genoten en wij net zo hard!
Ook hebben we een kerkdienst bijgewoond in een gevangenis en in een lokale kerk en in een afgelegen dorp dat we bezochten, hield Paul een meditatie. Prachtig om te merken dat God overal aanwezig is, waar je ook bent en in welke omstandigheden je je ook bevindt!
Naast het bouwen en het kinderwerk hebben we ook genoten van Gods schepping tijdens een hike in de bergen en met een safari. We hebben ook een dag meegedraaid met het dagelijks leven in een afgelegen dorp. Indrukwekkend om te zien hoe gelukkig mensen zijn terwijl ze (in onze ogen) zo weinig hebben.
Alles bij elkaar was het een ontzettend gezellige, indrukwekkende en leerzame reis. Bedankt voor jullie belangstelling en medeleven.
Groeten,
Namens het Diaconaal Jongeren Project
Nellieke Stam