Jeugd

Gelukkig is er veel jeugd in de gemeente en een breed scala aan clubs, zondagsscholen, catechisaties en andere activiteiten zodat ze elkaar vaak kunnen ontmoeten.

Zondagsschool Gideon

Jezus wil graag dat de kinderen bij Hem komen. En wat is het heerlijk dat dat op de zondagsschool kan. Hij nodigt kinderen uit: kom maar bij Mij en kom aan Mijn voeten zitten….. Dat is wat we op de zondagsschool mogen doen, aan Zijn voeten zitten (net als Maria) en luisteren naar Hem.

Elke zondagmiddag wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld. Naar aanleiding van het verhaal wordt er met elkaar  een verwerking gedaan. Ook wordt er een tekst aangeleerd die over het verhaal van die middag gaat. Daarnaast zingen we elke maand dezelfde psalm in de klas, die vooraf is uitgekozen. Deze psalmen (elke klas een andere) komen ook terug in de voorzang van de kerkdiensten, elke laatste zondag van de maand.

Vrijwel elke zondagmiddag hopen we tussen 14.30 – 15.30 uur zondagsschool te houden. Onder de knop vindt u een lijst met namen van de leiding. Ook staan de groepen erbij, en waar de kinderen worden verwacht.

Groepsindeling seizoen 2021

Er kunnen altijd nog jongens en meisjes tussen de 4 en 12 jaar bij. Laat uw kind gerust eens een middagje meekijken.

Contactpersoon:
Mevr. F. de Koning – Kampstra
☏ 0184 – 68 18 38

Zondagsschool Josafath

Op de zondagsschool worden de geschiedenissen uit de Bijbel verteld. Dit doen we aan de hand van het rooster van de Hervormde Zondagsscholenbond. Na het Bijbelverhaal doen we als verwerking een quiz, een knutselopdracht of spelen we een spel.

Op de zondagsschool leren we de kinderen dus heel veel uit de Bijbel, maar het allerbelangrijkste vinden we dat we ze mogen vertellen wie de Heere is, hoe groot Zijn liefde en genade voor ons is.

De zondagsschool is er iedere zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in de kerk aan de dijk in Kinderdijk. We hanteren 2 groepen (groep 1-3 en groep 4-8). Dus voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar.

Contactpersoon:
Nelleke de Vries
☏ 078 – 6913044

Vakantiebijbelweek

Elk jaar wordt in de laatste week van de zomervakantie de VakantieBijbelWeek georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Een supergezellige week waarin er elke morgen wel iets te beleven valt!

De vakantiebijbelweek heeft een eigen website.
Kijk voor voor alle actuele informatie op: vbw-nieuwlekkerland.nl 

Clubs

Het is mooi om met leeftijdsgenoten om te gaan en daarom zijn er clubs voor diverse leeftijdsgroepen.

Coördinator:
Machiel Wijland
☏ 06-46715030
[email protected]

Vrijwel alle clubs maken gebruik van het materiaal dat door de HGJB wordt uitgegeven.

De Ark is een club voor mensen met een verstandelijke handicap. Vanaf september t/m mei hebben we iedere eerste zaterdag van de maand club in de consistorie van de Rehobothkerk. Rond kerst en pasen hebben we een keer extra club om deze feesten eventueel met de ouders te vieren. De laatste keer club van het seizoen gaan we altijd met elkaar op pad. We zijn naar de kinderboerderij geweest, koekjes gebakken bij bakker Stam en we hebben ook een slagroomtaart gemaakt bij bakker van de Grijn.

Als er club is kletsen we eerst even gezellig bij, daarna zingen we wat met elkaar, we bidden met elkaar en er wordt met behulp van een flanelbord een bijbelverhaal verteld. In de pauze drinken en eten we wat lekkers. Na de pauze gaan we aan het werk. We knutselen veel en af en toe doen we een spelletje.

Iedereen is welkom, het maak niet uit hoe oud je bent. We zijn met 4 leidinggevenden: Dineke Baas, Janine Boer, Lydia Verhaar en Carin de Vreede.

Iedere eerste zaterdag van de maand van 14.00 – 15.30 uur in de consistorie van de Rehoboth.

Contactpersoon:
Mw. J. Bergeman – Boer
☏ 0184 – 70 10 14
[email protected]

De Benjaminclub is een club voor jongens en meisjes die in groep 3 of 4 zitten van de basisschool.
De club is op woensdagmiddag in de Rehobothkerk en begint om 15.15 uur en is afgelopen om 16.30 uur.

Contactpersoon:
Rianne Verhaar
☏ 06-83218026

De -10 club is een club voor iedereen die in groep 5 of 6 van de basisschool zit.
De club is op woensdagmiddag van 13.30 uur t/m 14.45 uur in de Rehobothkerk (ingang aan de zijkant van de kerk bij de school).

Er wordt begonnen met een Bijbelverhaal en daarna een pauze met wat te drinken en te eten en wat dan volgt is steeds een verrassing!
Vaak wordt er iets gedaan met je handen (knutselen) of iets met je hoofd (spel).

Contactpersoon:
Mw. S. ’t Hoen – Stam
☏ 06-10512128

Elshoutclub Kinderdijk

Iedere donderdagavond komen wij van 19.00u tot 20.30u bij elkaar in het Elzenhonk. Na het lezen van een stukje uit de Bijbel luisteren we naar het verhaal of we bespreken wat vragen. De bijbelverwerking sluiten we af met het zingen van wat liedjes.

Na de pauze gaan we iets knutselen of we doen een spel.
Kinderen die in Kinderdijk wonen en 8 jaar of ouder zijn, zijn van harte welkom!

Contactpersoon:
Janine van de Breevaart
☏ 0184-68 18 71 / 06-25350318

Voor de jongens en meiden van groep 7 en 8 van de basisschool op woensdagavond van 19.15 – 20.45 uur in Rehoboth.

Contactpersoon:
Mw. M. Verloop – Verhaar
☏ 0184 – 68 19 18

Jeugdclub Immanuël is er voor jongens en meiden van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. In het winterseizoen is er elke maandagavond club in de podiumzaal van de Rehoboth kerk. We starten om 19.30 uur.

Er is een zeer gevarieerd programma met bezinning, ontspanning en inspanning!

Contactpersoon:
Mw. Henny Prins- de Kwant
☏ 06-81690815

Voor de jongens en meisjes van klas 3 en 4 van het voortgezet onderwijs is er +14 club. Dit is om de andere week op zaterdagavond in “Het Elzenhonk” vanaf 19.30 uur. We rekenen er op dat ze allemaal komen én vrienden en vriendinnen mee zullen nemen! We zorgen voor een afwisselend programma met Bijbelstudie, leuke spellen en uitjes! En uiteraard is er ook tijd om te ‘chillen’! Vanaf 19.30u is er  inloop met koffie en thee. We starten de avond om 20.00u en we sluiten de avond altijd om 22.00u, maar daarna blijven plakken is ook geen probleem!

Contactpersoon:
Mw. Carin de Vreede – Tuijtel
☏ 0184 – 68 46 07

De +16 club is een heel gezellige club, die 1x per 2 weken bij elkaar komt. Het is niet alleen gezellig en leuk, maar er zijn ook serieuze en leerzame momenten. We vinden het belangrijk dat we ook met elkaar de bijbel lezen en onderzoeken. Discussie met elkaar hoort hier ook zeker bij. Iedere avond beginnen we met een bezinnend gedeelte. Dit wordt vaak verzorgd door 1 leiding en een aantal jongeren zelf. Het tweede gedeelte is een “ontspannend” en soms juist “inspannend” gebeuren. Spel, film, sport, er komt van alles voorbij. Sommige avonden worden door sprekers ingevuld.

Ben je 16 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom!  Meestal beginnen we met ons programma om 20.00 uur en sluiten we de avond rond 22.00 uur af. Maar ook na 22.00 uur kan je gerust nog een poosje blijven plakken om gezellig te zingen, kletsen en te biljarten bv. Dit onder het genot van een snackje en drinken. Ben je nieuwsgierig? Kom gerust eens langs!!!!

Contactpersoon:
Mw. S. Hak – Boogaarts
☏ 06- 23357726

Om de twee weken komen we bij elkaar op zondagavond  om in de podiumzaal van de Rehoboth samen na te denken over de Bijbel. We behandelen elk seizoen wat onderwerpen uit een bijbelstudieboekje of naar aanleiding van een Bijbelboek. Verder zijn er avonden waarin een vrij onderwerp besproken kan worden.

Na de koffie met wat lekkers starten wij de avond met een inleiding. Daarna gaan we in kleinere groepjes uiteen, bespreken we een aantal vragen en denken we met elkaar na over het onderwerp van die avond. Aan het einde van de avond zingen we nog wat en sluiten we de avond rond 22.00u af.

Eén keer in het jaar hebben we een bijbelstudieweekend. Tijdens dit weekend doen we verschillende Bijbelstudies, maar er is ook voldoende tijd voor ontspanning en gezelligheid met elkaar.

Vind jij het ook fijn om als jonge christenen met elkaar bezig te zijn over het geloof, dan zijn de +18-avonden zeker wat voor jou.

Naast serieuze gesprekken is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid met elkaar.

Contactpersonen:
Bas en Marienke Stuij
☏  06- 12 98 61 91

De 24+ is een bijbelstudiegroep die 1 keer per maand op zondagavond samenkomt (bij de leden thuis) om de Bijbel te bestuderen.
Om 19.45 uur is er inloop met koffie/thee en om 20.00 uur willen we echt beginnen. De avonden zijn om 21.30 uur afgelopen.

Contactpersoon:
Mw. W.P.A. Breedveld – Groenendijk
☏ 0184-68 38 25
[email protected]

 

Jeugdkamp

Eens per jaar wordt er vanaf woensdagavond voor Hemelvaartsdag tot de zaterdagmiddag daarna een bezinningskamp georganiseerd voor de leden van de jeugdclubs vanaf groep 7 van de basisschool tot en met de +14-club. De voor dit kamp in aanmerking komende kinderen krijgen een aanmeldingsformulier mee via de club waarvan ze lid zijn, mits ze deze club ook regelmatig bezoeken. Hiervoor is een speciale kampcommissie.

Voorzitter:
A.J. van Buren
☏ 0184 – 68 31 12
[email protected]


De +16-club organiseert een eigen kamp en heeft hiervoor ook zelf de verantwoordelijkheid.

Contactpersoon:
B. den Ouden
☏ 0184 – 68 41 56

Time Out

Time Out is er voor jongeren vanaf 14 jaar óf in de tweede klas zitten.
Omdat we een beperkt aantal mogen ontvangen, is het belangrijk dat je je aanmeld via WhatsApp / DM op Instagram / mail

Inloop is vanaf 20.00 uur en om 20.30 starten we met de invulling en we sluiten om 23.30 uur

Verdere info loopt via WhatsApp en op @time_out_kinderdijk.

Zeskamp

Indien mogelijk organiseert de activiteitenraad een zeskamp op koningsdag.

Dit jaar was er in verband met de pandemie een online bingo.