Kerkdiensten

De agenda voor de kerkdiensten en de liturgie voor deze diensten is opgenomen in de lijst met komende diensten en in de agenda. Rondom de kerkdiensten zijn er een paar zaken georganiseerd zoals kinderoppas, kerkauto etc.

Wekelijks staat in de kerkbode vermeld wie de aanstaande zondag (of feestdag) de leiding heeft bij de kinderoppas en bijbelwijs en wie de kerkauto rijdt.

Uitzending

Beide kerkgebouwen zijn aangesloten op het internetsysteem van kerkdienstgemist.nl zodat iedereen, in heel de wereld, via de computer naar de diensten kan luisteren.

De diensten uit de Rehobothkerk worden daarnaast ook live uitgezonden via YouTube. Voor het maken en uitzenden van deze opnamen is het Videoteam verantwoordelijk.

Contactpersoon van het videoteam:
Arjan den Ouden
[email protected]
☏ 06-13448490

Bijbelwijs

Voor kinderen van 3 t/m 5 jaar is er tijdens de kerkdienst een uurtje knutselen, knabbelen, babbelen, zingen en luisteren naar een Bijbelverhaal! Na de schriftlezing haalt de Bijbelwijs-juf de kinderen uit de kerk op bij de Oost-ingang.

We gebruiken de methode ‘Opstap’ van de HGJB. Elke ochtend krijgt het kind een formulier mee naar huis, zodat er thuis nog over de les nagepraat kan worden. We hopen zo onze kinderen uit de gemeente over God te kunnen vertellen om zo Gods liefde voor hen te kunnen laten zien en ervaren.

Contactpersonen:
Marieke v.d. Boogaard
☏ 06-30 41 78 06

Elise Zegelaar
☏ 06-44 39 21 31

[email protected]

De Bijbelwijs-groep is verdeeld in de volgende 2 groepen:

Kinderoppas

In de speelhal van de school naast de Rehoboth wordt tijdens iedere morgendienst kinderoppas gehouden voor kinderen t/m de leeftijd van 5 jaar. In Kinderdijk wordt dit gehouden in het “Elzenhonk” onder de kerk. Ook op tweede feestdagen, nieuwjaarsdag en Hemelvaartsdag is er crèche.

Voor de kinderen vanaf 3 jaar is er in het laatste uur – dat valt ongeveer gelijk met de preek – ‘Bijbelwijs’. Er wordt dan een Bijbelverhaal verteld en er wordt n.a.v. het verhaal een werkje gemaakt. Op deze manier krijgen onze jonge kinderen onderwijs uit de Bijbel op hun niveau.

In Kinderdijk zijn alle kinderen tot 6 jaar welkom op de crèche.

Contactpersoon in Kinderdijk:
Ellen Verloop-Stam
☏ 06-38 606 605

☏ Crèche Rehoboth 0184-682765

Sleuteladressen school:

Martijn van de Boogaard
Mercuriusstraat 30
☏ 06 – 304 178 06
Arjan den Ouden
Venuslaan 33
☏ 0184-78 50 88

Rooster 2e kwartaal

Vervoer naar de kerk

Voor degenen, voor wie het bezwaarlijk of onmogelijk is op eigen gelegenheid naar de kerk te komen, is er een ‘kerkauto’ beschikbaar. Wanneer u daarvoor in aanmerking wilt komen, is het mogelijk u aan te melden bij:

J. van der Perk
☏ 0184-681887

Rootster voor de kerkauto 2024

Bent u chauffeur en verhinderd dan graag zelf voor vervangen zorgen en doorgeven aan [email protected]

Kerkboekje

De HGJB heeft een hulpmiddel op hun website gezet om kinderen te betrekken bij de preek: de preekschrijfkaarten. Met deze kaarten willen we zowel jonge, als oudere kinderen uitdagen actief bezig te zijn met de preek. Elke kaart is dan ook heel afwisselend en maakt gebruik van verschillende opdrachten.

Op de preekschrijfkaarten is het visuele aspect heel belangrijk. Daarom is er altijd genoeg te zien én te beleven op de kaart. Door pictogrammen te gebruiken, kunnen ook de allerjongsten de kerkdienst volgen.

De kaarten zijn zo gemaakt dat ze al snel passen bij de preek. Een echte aanrader dus voor zowel in de zondagse eredienst, als op dit moment thuis tijdens de online eredienst.

U kunt hier klikken voor de website van de HGJB waar de kaarten zijn te downloaden via aanmelding.

Daarnaast is er een website kerkboekje.nl waarop een enorme hoeveelheid preekboekjes voor kinderen in de basisschoolleeftijd beschikbaar zijn gesteld. Mooi gerangschikt per categorie, zo zijn er boekjes voor elke dienst, maar ook specifiek voor bepaalde Bijbelboeken, gedenkdagen en de catechismus. Deze boekjes zijn vrij te gebruiken.