Onder Dak

Vanuit het verlangen om dienstbaar aanwezig te zijn in Kinderdijk is het initiatief OnderDak gestart. We proberen ‘kerk voor de buurt’ te zijn en Gods liefde te laten zien in het dorp. Ook het verstevigen van het geloof en de onderlinge gemeenschap binnen dit deel van de gemeente zijn aspecten die vorm krijgen binnen de activiteiten van Onderdak.

Koffiemiddagen
1 keer per maand gaan op vrijdag om 2 uur de deuren open voor een gezellige middag. De invulling is inmiddels heel gevarieerd en wordt vormgegeven met dorpsbewoners.

Maaltijden
Met elkaar de maaltijd delen heeft iets bijzonders. Daarom wordt er verschillende keren per jaar een maaltijd voor het hele dorp georganiseerd.
Tijdens kerstavond is er een driegangenmenu waar jong en oud van verschillende achtergronden met elkaar de maaltijd delen en de blijde boodschap van Kerst klinkt.
De zaterdag voor Pinksteren wordt er een Pinksterbrunch georganiseerd. Als het weer het toe laat wordt er buiten een terras ingericht met een vrije inloop.
In 2024 hopen we ook aan te sluiten bij de landelijke organisatie van de vrijheidsmaaltijden op 5 mei.

Met elkaar de maaltijd delen heeft iets bijzonders. We hebben daarom gedacht dat het ook goed is om dit als gemeenteleden na de ochtenddienst met elkaar te doen. Onder de titel ‘Aan tafel’ eten we rond bid- en dankdag met elkaar, na een korte preekbespreking.

Activiteiten na de ochtenddienst
Na de ochtenddiensten in Kinderdijk is er regelmatig tijd om elkaar te ontmoeten tijdens een zangmoment, koffiedrinken of een preekbespreking met een maaltijd

Overige activiteiten
Naast de vaste activiteiten zijn er ook eenmalige acties, zoals een huis-aan-huis actie tijdens Pasen in de coronatijd of een middag voor het dorp rondom het 100-jarig bestaan van de dorpskerk in Kinderdijk.

Contact: [email protected]